Samenwerking LM Information Delivery met Ebook Library

Vanaf april biedt LM Information Delivery zijn klanten een nieuwe manier aan om e-books uit te lenen. Door het partnerschap is LM Information Delivery in staat om bijna 200.000 e-books aan te bieden van de grootste uitgeverijen. Voor bibliotheken is de dienst ideaal, omdat bibliotheken alleen de boeken betalen die gebruikt worden. Alle e-books zijn geïntegreerd in de LibNet® abonnementsbeheer dienst van LM Information Delivery en bibliotheken kunnen de dienst onmiddelijk gebruiken.

Via de Ebook Library (EBL) database, kunnen bibliotheken de elektronische publicaties van honderden wetenschappelijke uitgeverijen aanschaffen. Natuurwetenschappen, techniek, geneeskunde en economie zijn met name sterk vertegenwoordigd. In aanvulling daarop, biedt de dienst ook publicaties op het gebied van kunst, humaniora en sociale wetenschappen.

"We willen tegemoet komen aan de groeiende vraag van onze klanten naar e-books. EBL is van een wetenschappelijk hoog niveau, en voor bibliotheken kosteffectieve oplossing" zegt Janne Järvinen, CEO van LM Information Delivery.

Bibliotheken betalen alleen voor e-books die gebruikt worden

De dienst is gebaseerd op een nieuwe manier van uitlenen: een bibliotheek die klant is krijgt het continue recht op toegang tot de database, inclusief 325 uitleningen per jaar voor elk geselecteerd publicatie. De gebruiker kan het e-book 10 minuten doornemen voordat de uitleenperiode geactiveerd wordt.

De gebruikers van de bibliotheek krijgen meestal 24 uur om het e-book te lezen, maar de bibliotheek kan, indien gewenst, een langere periode instellen. Als alle 325 uitleningen niet gebruikt zijn gedurende het jaar, kunnen ze gratis gebruikt worden in de volgende 12 maanden.

EBL e-books hebben minder restricties op het gebruik dan vergelijkbare producten, zo kunnen diverse mensen het boek opslaan op hun eigen computer. De e-books zijn eenvoudig te gebruiken: ze kunnen via het internet worden gedownload naar de eigen computer of naar een e-reader.

Gebruikers kunnen ook, vijf minuten lang, gratis browsen in de de database van bijna 200.000 werken, zelfs als de bibliotheek geen leesrecht aangeschaft heeft voor die e-books.

Eenvoudige integratie met huidige databases

De dienst is speciaal ontworpen voor universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstituten en speciale bibliotheken. Een bibliotheek kan collecties aanschaffen, een enkel boek of zelfs delen van publicaties. De database kan volledig geïntegreerd worden in de het huidige bibliotheeksysteem met MARC-records, en bibliografische informatie kan opgenomen worden in het systeem van de klant.

"De dienst heeft ook een hulpmiddel om budgetwerkzaamheden te faciliteren; bibliotheken kunnen voortdurend hun e-bookselectie monitoren en het aantal gebruikte uitleningen" legt Järvinen uit.

Gratis gebruik van EBook Library voor 30 dagen

Als u geïnteresseerd bent om een proeftijd van 30 dagen aan te vragen, neem dan contact op met:

Voor overige informatie neem contact op met:

LM Information Delivery

Ronald van Dieën

Consultant

Tel. +31 10 2060260

e-mail: