Radboud kiest voor Summon


De Universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit Nijmegen Summon als discovery tool aanbieden. Dit is een zoekmachine zoals Google maar dan specifiek voor het zoeken naar wetenschappelijke informatie. De Digitale Bibliotheek van de Radboud Universiteit  bevat duizenden eJournals, eBooks, andere publicaties en databases die vanaf oktober  met één zoekactie tegelijkertijd doorzocht kunnen worden. Studenten vinden op die manier gemakkelijk publicatiegegevens van gedrukte publicaties, digitale boeken en artikelen over een onderwerp waarover zij meer willen weten. De lancering van Summon is gepland voor oktober 2012.


De Radboud Universiteit Nijmegen is na de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Technische Universiteit Eindhoven, de derde Nederlandse universiteit die Summon aanbiedt.

Bij de keuze en de implementatie van de discovery oplossing heeft LM Ingressus de bibliotheek geadviseerd, diverse presentaties en trainingen verzorgd, met name voor de mensen die de licenties en elektronische bronnen beheren.

Wilt u meer weten over Summon of andere mogelijkheden om uw digitale collecties te ontsluiten?

Neemt u dan gerust contact op met:

LM Ingressus Information Delivery
Consultant
Ronald van Dieen

06 23226056

LM Information Delivery

LM Information Delivery is in Noord-Europa marktleider op het gebied van abonnementen- en informatiebeheer. In ons klantenbestand bevinden zich universiteits- en onderzoeksbibliotheken, ziekenhuizen en medische bibliotheken, openbare bibliotheken, overheidsorganisaties, niet-gouvernementele organisaties en bedrijfsinformatiecentra.

Wij bieden onze klanten abonnementenbeheer, toegang tot en beheer van e-bronnen, diensten voor e-books en databasediensten. Onze diensten verbeteren de efficiëntie en besparen tijd bij het ophalen van informatie. Bovendien bevorderen ze het gebruik van e-bronnen. LM Information Delivery is opgericht in 1972. Een professionele klantenservice en vooraanstaande technologieën vormen de hoekstenen van de activiteiten. LM Information Delivery heeft kantoren in Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Estland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Wij leveren diensten aan onze klanten in meer dan 20 landen.