Karolinska Institutet Universiteitsbibliotheek wordt Zweedse partner voor de Summon zoekservice

De Karolinska Institutet Universiteitsbibliotheek (KIB) heeft gekozen voor Summon als haar belangrijkste zoekmethode. Tegelijkertijd wordt de KIB de Zweedse partner voor Serials Solutions, met als gezamenlijk doel het ontwikkelen van de zoekservice en zijn content. Naast een hechte samenwerking maakt de KIB gebruik van de professionele ondersteuning van LM Information Service bij kwesties die gerelateerd zijn aan het benutten en beheren van elektronische bronnen.

”We zijn verheugd over de samenwerking met de Karolinska Institutet Universiteitsbibliotheek. Als enige Noord-Europese leverancier van Summon zijn we in staat om klanten de zoekservice aan te bieden, alsook professionele dienstverlening voor de facilitering van het gebruik van elektronische bronnen. Summon continueert zijn sterke positie in de noordelijke landen dankzij zijn gebruiksvriendelijke interface, relevante zoekresultaten en het eenvoudige implementatieproces",  aldus Zahra Touil, marketingmanager bij LM Informationstjänst.

Een van 's werelds toonaangevende medische universiteiten

Het Karolinska Institutet is opgericht in 1810 en is momenteel een van de vooraanstaande medische universiteiten in de wereld. Sinds 1901 selecteert een Nobelprijs-afvaardiging bij het Karolinska Institutet de Nobel-laureaten voor Fysiologie of Geneeskunde. De missie van het Karolinska Institutet is door onderzoek en educatie een bijdrage te leveren aan de verbetering van de menselijke gezondheid. De samenwerking tussen Karolinska Institutet, Serials Solutions en LM Informationstjänst gaat in de lente van 2012 van start. Diverse andere Zweedse universiteiten hebben Summon al gekozen als hun zoekservice, waaronder Chalmers University of Technology, Blekinge Institute of Technology, University of Gothenburg, Örebro University, Kristianstad University, Dalarna University, University of Borås en Halmstad University.

”Summon is de eerste op het web ingestelde zoekservice die speciaal is ontwikkeld voor bibliotheken, en het wordt al gebruikt in meer dan 120 bibliotheken over de hele wereld. Dankzij de groeiende interesse in de zoekmethode van Summon is de service in staat om toegang te krijgen tot meer Zweedse content. De samenwerking met ArtikelSök is afgelopen november begonnen. Dit partnerschap biedt gebruikers toegang tot metadata van meer dan 2 miljoen bronnen, inclusief 12 Zweedse kranten en 440 periodieken. De Chalmers University of Technology is al zeer lange tijd een belangrijke partner voor de ontwikkeling van Summon, bijvoorbeeld door het identificeren van relevante Zweedse databronnen”, zo maakt Zahra Touil duidelijk.

LM Information Delivery Group is in Noord-Europa de leverancier van Serials Solutions producten, waaronder Summon. Neem voor meer informatie contact met ons op, of bezoek onze website.

Contactgegevens:

Ronald van Dieën
Consultant, LM Information Delivery
Tel.: +31 (0)6 23226056

LM Information Delivery

 LM Information Delivery is in Noord-Europa marktleider op het gebied van abonnementen- en informatiebeheer. In ons klantenbestand bevinden zich universiteits- en onderzoeksbibliotheken, ziekenhuizen en medische bibliotheken, openbare bibliotheken, overheidsorganisaties, niet-gouvernementele organisaties en bedrijfsinformatiecentra.Wij bieden onze klanten abonnementenbeheer, toegang tot en beheer van e-bronnen, diensten voor e-books en databasediensten. Onze diensten verbeteren de efficiëntie en besparen tijd bij het ophalen van informatie. Bovendien bevorderen ze het gebruik van e-bronnen.

LM Information Delivery is opgericht in 1972. Een professionele klantenservice en vooraanstaande technologieën vormen de hoekstenen van de activiteiten. LM Information Delivery heeft kantoren in Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Estland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Wij leveren diensten aan onze klanten in meer dan 20 landen.