Chalmers University of Technology gebruikt nieuwe Summon™ discovery service

Chalmers University of Technology in Zweden heeft recentelijk de Summon™ discovery service in gebruik genomen als de nieuwe zoekmachine voor haar bibliotheek. De bibliotheek bedient meer dan 11.000 studenten, onderzoekers en faculteitsmedewerkers en wil haar gebruikers een eenvoudige toegang bieden tot de uitgebreide collecties van elektronisch materiaal. Summons innovatieve en eenvoudig te gebruiken zoekmachine brengt relevante elektronische materialen binnen handbereik met een enkele gebruikersvriendelijke interface.

Een nieuwe zoekmachine die alle relevante informatie vindt

Summon is een nieuwe webgebaseerd Google-achtige zoekmachine die zijn gebruikers in staat stelt tegelijk te zoeken in de bibliotheekcollectie en de database van Summon. De Summondatabase heeft een uitgebreide index van databases van een groot aantal uitgevers en andere informatiebronnen, waardoor allesomvattend zoeken mogelijk wordt en de dienst met name geschikt is voor wetenschappelijke en speciale bibliotheken. De gebruiker krijgt een duidelijke lijst gepresenteerd van relevante zoekresultaten, die ook laten zien welke records full text beschikbaar zijn. Summon is eenvoudig in gebruik te nemen: het is een volledig gehoste dienst die aangepast kan worden om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van een bibliotheek.

LM Information Delivery loopt voorop met deze nieuwe technologie in Noord-Europa

Summon is de eerste discovery service op webschaal die speciaal ontworpen werd voor bibliotheken. De dienst wordt wereldwijd gebruikt door 120 bibliotheken – Erasmus Universiteit Rotterdam in Nederland en VTT Information Services in Finland zijn bekende gebruikers. Het geheim van Summons succes is zijn webgebaseerde gebruikersinterface die eenvoudig te gebruiken is en snel toegang geeft tot elektronische en gedrukte tijdschriften van hoge kwaliteit.

LM Information Delivery is distributeur van Summon voor Noord-Europa en verleent technische ondersteuning voor een gegarandeerd eenvoudig gebruik.