Avans Hogeschool kiest Summon als zoekservice

Avans Hogeschool, volgens de Keuzegids HBO voltijd 2012 de beste grote hogeschool van Nederland, heeft gekozen voor Summon als belangrijkste zoekmethode. Met ruim 25.000 studenten en 2.200 medewerkers in Breda, Tilburg en Den Bosch is Avans Hogeschool een van de grootste onderwijsinstellingen van Nederland.

Avans Hogeschool heeft na een aanbestedingsprocedure voor een discovery zoekmachine ten behoeve van het Leer- en Innovatiecentrum op basis van een inhoudelijke beoordeling gekozen voor Summon. De komende tijd wordt door Avans en LM Ingressus hard gewerkt aan de implementatie van zowel Summon als 360 Core de A-Z lijst en 360 Link de OpenURL link resolver van Serials Solutions. Vanuit LM Ingressus wordt Avans geadviseerd over de verschillende keuzes en mogelijkheden omtrent het beheren, ontsluiten en toegankelijk maken van de elektronische collectie. Met de suite van modulaire producten van Serials Solutions draagt het Leer- en Innovatiecentrum zorg voor de ‘discovery & delivery’ van de elektronische collectie ten behoeve van haar studenten en medewerkers.

Summon is een zoekservice van Serials Solutions. Summon is zeer goed ontvangen in Nederland en de service is geïmplementeerd in diverse instellingen voor hoger en wetenschappelijk onderwijs. De Erasmus Universiteit Rotterdam was de eerste universiteit op het Europese vasteland die koos voor Summon als zoekmethode en Fontys Hogeschool implementeerde de service in het najaar van 2010. De goede ontvangst van de service is te danken aan de gebruiksvriendelijke interface, zijn duidelijke en relevante zoekresultaten en het eenvoudige implementatieproces.

LM Ingressus Information Delivery is in Noord-Europa de leverancier van Serials Solutions producten, waaronder Summon. Op onze website vindt u aanvullende informatie over de service. U kunt ook contact met ons opnemen voor meer informatie.

Contactgegevens:

LM Information Delivery
Consultant
Ronald van Dieen

06 23226056


LM Information Delivery

LM Information Delivery is in Noord-Europa marktleider op het gebied van abonnementen- en informatiebeheer. In ons klantenbestand bevinden zich universiteits- en onderzoeksbibliotheken, ziekenhuizen en medische bibliotheken, openbare bibliotheken, overheidsorganisaties, niet-gouvernementele organisaties en bedrijfsinformatiecentra.

Wij bieden onze klanten abonnementenbeheer, toegang tot en beheer van e-bronnen, diensten voor e-books en databasediensten. Onze diensten verbeteren de efficiëntie en besparen tijd bij het ophalen van informatie. Bovendien bevorderen ze het gebruik van e-bronnen. LM Information Delivery is opgericht in 1972. Een professionele klantenservice en vooraanstaande technologieën vormen de hoekstenen van de activiteiten. LM Information Delivery heeft kantoren in Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Estland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Wij leveren diensten aan onze klanten in meer dan 20 landen.