LibERM - beheerdienstverlening voor e-Bronnen

LM Information Delivery heeft de nieuwe LibERM dienstverlening geïntroduceerd. Deze dienst is speciaal ontworpen om te voorzien in de behoeften van organisaties die gebruikmaken van grote hoeveelheden elektronische bronnen, door het beheer van bronnen en het verzamelen van licentie-informatie te faciliteren. Systematisch en efficiënt onderhoud van licentie-informatie verhoogt de kosteneffectiviteit  van bibliotheken en andere organisaties. Bovendien verbetert het de bruikbaarheid van bronnen en faciliteert het het besluitvormingsproces rondom bronnen. 

De managementinformatie met betrekking tot de e-bronnen die zijn aangeschaft door de organisatie, zoals bijvoorbeeld licentie-informatie, gebruiksvoorwaarden en URL-adressen, worden eenvoudig in LibERM opgeslagen. De informatievelden in LibERM zijn aanpasbaar aan de wensen van de organisatie. De service is niet gebonden aan één dienstverlener. Gebruik van de service vereenvoudigt ook de communicatie tussen het personeel bij brongerelateerde zaken zoals trials en contractonderhandelingen. Op deze manier worden bronnen gedurende de gehele levenscyclus efficiënt gebruikt.

Voordelen:

  • Informatie voor het beheer van e-bronnen is altijd up-to-date en via één ingang toegankelijk
  • De dienst kan door alle werknemers van de bibliotheek worden gebruikt
  • Reduceert de tijd die nodig is voor het beheer van e-bronnen
  • De dienst maakt de inkoop en het onderhoud van collecties kosteneffectiever en helpt bij het plannen van het inkoopbudget
  • Een goed instrument voor de ontwikkeling van collecties voor de bibliotheek
  • De oplossing kan worden aangepast aan de wensen van de bibliotheek
  • Eenvoudige en moeiteloze implementatie en training voor het gebruik van de dienst

Met de LibERM dienstverlening  kan het personeel van de bibliotheek de e-bronnen gedurende de gehele levenscyclus veel efficiënter gebruiken en beheren. Alle licentie-informatie voor de bronnen wordt centraal opgeslagen en is beschikbaar voor eenvoudig gebruik door de gehele organisatie.

Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om de LibERM dienstverlening 30 dagen lang gratis uit te proberen.